20. heinäkuuta 2012

ai miten niin muka....

.... ollaan oltu hiljaa? höh, mistä te sellasta kuvittelitte? Ajattelinpa nyt kuitenkin, että kahden kuukauden kirjoittelutauon jälkeen olisi jälleen aika ryhtyä herättelemään tätä blogia ja kirjoitella kesän kuulumisia!

Kesäkuu meni vähän ohi korvien, mitään ihmeellistä ei tainnut tapahtua. Tai no, käytiin me mökillä Porvoossa. Neo sai olla vähän vapaana rannassa ja pihalla, mutta yhtäkkisen "hähää olen vapaa ja menen pois" -ryntäyksen jälkeen hinasin koiran lipputankoon...... Okei, en oikeasti, vaan tein naruviritelmän lipputankoon ja koira sai sitten olla siinä. Hihna ylsi hyvin rantaan niin, että piski pääsi kahlaamaan tapansa mukaisesti :) Eikä kenenkään tarvinnut stressata, että mitä jos se koira nyt ryntää haukkumaan naapurin parkuvaa lasta. Vähän mua kyllä ehkä harmittaa, että hajut vaan vie tota koiraa :| mutta, koska ajattelin kirjoittaa tämän postauksen kronologisessa järjestyksessä, pääsette kyllä vielä nauttimaan riemuhuudoista vapaanaolemisen suhteen.

kukkuuu + seuraa : D

"olet tyhmä"




Porvoossa käymisen jälkeen olin viikon töissä ja sitten kolme viikkoa isällä, joten koiran kanssa vietetty aika on jäänyt vähän vähemmälle, mitä esimerkiksi viime kesänä. Nyt olen ollut kotona ja töissä kaksi viikkoa ja ollaan Neon kanssa ehditty tekemään jo vaikka mitä. Lenkkeilemään aika paljon, muun muassa, haha.

Tämän viikon tiistaina pakkauduttiin autoon ja lähdettiin kohti Säkylää moikkaamaan Kunkkua ja Veeraa. Sanoin kotona Neolle, että mennään autoon ja sehän tajusi sen heti. Hyvä kun pystyssä pysyin, kun Neo veti ulos päästyään kohti autoa ja tarkisti kaikki ovet, joista voisi mahdollisesti mennä sisään. Oikeasti tuo rakastaa autoilua hirveästi, vaikka se, mitä se siellä tekee ei ole edes maisemien katselemista, vaan pääasiassa nukkumista. Mutta ehkä siinäkin se pääasia on se, että matkanteko on ihan kivaa, mutta päämäärä sisältää lähes poikkeuksetta ihmisiä ja toisia koiria, tai jotain muuta yhtä mukavaa. No, kuitenkin, kun päästiin Säkylään asti, niin Neo innoissaan haisteli Kunkun ja tervehti Veeraa, mutta oli kuitenkin vähän varautunut Kunkun suhteen. Se ei oikein osannut leikkiä sen kanssa ollenkaan, Neo vain väisti Kunkun mahdollisia liikkeitä. Minun palkatessani Neoa, Kunkku rupesi usein vähän haukkumaan ja Neppa ei sitä sietänyt ja rupesi ärhentelemään.

Oltiin juoksuttamassa koiria jääkiekkokaukalossa ja minä oletin, että Neo olisi juossut henkensä edestä, kun kerrankin siihen oli lupa. Mutta mitä vielä! Se vain maata jöllötti sammakkoasennossaan varjoisissa kulmissa ja vältteli tekemästä oikein mitään.

erittäin onnistunut yhteiskuva
Olen miettinyt Neon kastroimista, mutten ole vielä tullut mihinkään tulokseen. Näyttelykoira se ei ole, eikä siitä sellaista koskaan myöskään tule, joten en ole löytänyt pallien pitämisestä kauheasti mitään hyötyäkään. Yksi päivä mulle tuli jonkun eläinlääkäriaseman lehti, jossa kerrottiin kemiallisesta kastraatiosta. En oikein ennättänyt kehittää siitä vielä mitään mielipidettä, mutta pidän sitä kuitenkin vaihtoehtona ennen pallien leikkaamista pois kokonaan. Voin kertoa joskus lisää syitä kastraatioon, jos vain haluatte niitä kuulla. Minä puolestani olisin innokas kuulemaan kokemuksia ja mielipiteitä - niin perinteisestä kuin kemiallisesta kastraatiostakin!

kaunis kukka, taitaa siellä taustalla joku kaunis koirakin olla.

yrittihän se Neokin kovin leikkiä, vaan siihen se sitten jäi



mitä olisikaan postaus ilman Neon peppua?
Tämän viikon koirakontaktit eivät päättyneet tähän retkeen, vaan käytiin perheen kanssa kummitädin luona ja siellä Neo näki shetlanninlammaskoiranarttu Nalaa. Neo käyttäytyi aivan eri tavalla, mitä oli Kunkun kanssa käyttäytynyt - mutta oli käytöksessä huomattava ero myöskin siihen, millaista se on Priskan kanssa. Koirat juoksivat vapaana!!!! pihalla, leikkivät välillä ja haukkuivat ohi meneviä lapsia ja koiria yhdessä.. :D Mulla oli melkein koko ajan pientä stressinpoikasta liittyen siihen, pysyykö Neo siinä pihalla vai ei. Muutaman kerran se yllätettiin hiippailemasta väärään suuntaan, mutta kyllähän se takaisin tuli, kun huudettiin. Kotiin se ei olisi lähtenyt kirveelläkään, mutta illalla väsytti. Ja oli nälkä!

Tähän loppuun vielä tällainen erittäin hemaiseva Porvoossa otettu yhteiskuva omistajasta ja koirasta. Sisäinen kauneus ennen kaikkea.


ps, kohta mun palkka tulee ja säntään objektiiviostoksille! Koira saanee toimia mallina ja kuvat luultavasti löytävät paikkansa täältä. Kommentoikaa tähän(kin) postaukseen, niin mulla lienee intoa kirjoitella tänne taas kohta lisää ;)
pps, olipa tuossa eräs 10.7.2012, kun Neo täytti kaksi vuotta.

6 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Meillä Oiva on kastroitu lääkkeellisesti eturauhasvaivojen ja anaaliadenooman takia. Eli käytännössä sille syötetään viikon tablettikuuri viiden kuukauden välein. En tahtonut leikkausta koska Oiva on herännyt rauhoituksesta niin hitaasti että nukutus olisi ollut aika riskaabelia.

Ehdottomasti voin suositella! Mielestäni tosi helppoa eikä tarvinnut kärsiä mitään toipumisaikoja. Oivan käytös ei ole juuri muuttunut, siitä on tullut ehkä hiukan hellyydenkipeämpi. :)

Ihania kuvia muuten, Neo on niin suloinen :-)

Anna kirjoitti...

Kiitos tästä! :-) Tuossa lehdessä esitellyssä kemiallisessa kastraatiossa oli ilmeisesti kyse ihon alle laitettavasta kapselista, joten meidän tapauksessa se saattaisi olla vielä lääkkeitä parempi vaihtoehto, koska lääkkeitä on vaikea saada tällä alas.

Anonyymi kirjoitti...

Kunkun ilme yhteiskuvassa. :'D
Mutta niin, eksyinpä pitkästä aikaa katsomaan tätä Neonkin blogia.. Ja Kunkun blogiinkin voisi taas yrittää jotain raapustaa.. Mutta mitäs tässä muuta, kuin titä ja toiveiden elättelyä sään kaunistumisesta. :)

Mutta niin.. meillähän on Kunkku kastroitu ihan leikkaamalla, mutta kuten huomasit - vaikutus ei ollut kovin suuri. :P

Anna kirjoitti...

haha hei anonyymi :p

haha voisitpa joo kirjoittaa sinne! mä ootan, että mun työt loppuu ja palkka tulee tilille, että voin mennä shoppailemaan objektiivia, ja että säät kaunistuis, edes vähän, että voisin sitten käyttää mun köh kykyjä! Meenpä ens viikolla isoseks lastenleirillekin, että kiirettä pitää tän "loman" kanssa, haha. :D Äiti yritti tunkea jotain reissua johonkin väliin mutta "sää oot aina menossa jossain!!". en mä _aina_

No joo, eihän se kaikissa koirissa näy se kastraatio :P Neo nyt sattuu vaan olemaan myös erittäin lahjakas merkkailija.
Ja narttujen pissojen lutkuttelija.
ja kaikkea muuta satunnaisen hauskaa.

Anonyymi kirjoitti...

:DD Mut niih.. mitä objektiivia sä olet katsellut? Mulla on säästöbuumi meneillään ja jotenkin pitäisi saada pistettyä rahaa sivuun myös uutta putkea varten (voi tosin tuottaa hieman ongelmia, ellen sitten saa taloudellista tukea vanhemmilta tai sukulaisilta)... Katsastelen tässä siis vaihtoehtoja samalla.

Anna kirjoitti...

sigma 30 tai 50mm f/1.4 :)

Lähetä kommentti